Izbornik Provjeri dostupnost

Buđenje iz zimskog sna

Korištenje spa sadržaja, fitnessa, saune i masaže može pomoći u pobuđivanju osjetila, opuštanju i osvježenju tijela i uma!

Dvorana za fitness sa utezima

1. Fitness

Krenite s vježbanjem u fitnessu kako biste poboljšali cirkulaciju i osjetili osvježavajući val energije.

Počnite s niskim intenzitetom vježbanja kako biste se zagrijali, a zatim krenite na teže vježbe. Vrijeme trajanja vježbanja prilagodite svojim mogućnostima, otprilike 15 - 30 minuta.

Nakon vježbanja, posjetite saunu kako biste se opustili i očistili tijelo od toksina.

Parna kupelj

2. Parna sauna

Parna sauna je vrsta saune koja koristi vlažnu paru za zagrijavanje tijela. Sauna se obično zagrijava na temperaturu od 40-50°C, uz relativnu vlažnost zraka od 100%.
U ovom vlažnom okruženju tijelo se znoji, što pomaže u čišćenju pora i uklanjanju toksina iz tijela.

Parna sauna također može pomoći u ublažavanju stresa i poboljšanju cirkulacije krvi.

Prije ulaska u parnu saunu, preporuča se tuširanje kako bi se uklonile nečistoće s tijela. Za vrijeme boravka u sauni, preporuča se sjediti ili ležati na ručniku. Nakon saune, tuširajte se hladnom vodom kako biste se osvježili, poboljšali cirkulaciju i vratili normalnu temperaturu tijela. 

Između korištenja parne i finske saune, napravite pauzu, popijte vodu i odmorite se 10-15 minuta.

Finska sauna

3. Finska sauna

Finska sauna je tradicionalna suha sauna podrijetlom iz Finske koja se zagrijava na visoku temperaturu od 80-100°C, a vlažnost zraka je vrlo niska, najčešće ispod 20%.

Finska sauna ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje cirkulacije krvi, detoksikaciju tijela, smanjenje stresa i ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima. Također se smatra korisnim za poboljšanje funkcije pluća i srca. Preporuča se sjediti ili ležati na drvenoj klupi u sauni, a ručnik se obično koristi kao prekrivač za sjedenje.

Nije preporučljivo korištenje kupaćeg kostima za vrijeme boravka u finskoj sauni!

Nakon izlaska iz finske saune i tijelo se rashlađuje pod hladnim tušem i trljanjem ledom. Kao i nakon korištenja parne saune slijedi odmor od 10- 15 minuta. Opustite se na ležaljci i pijte dosta tekućine.

Unutarnji grijani bazen

4. Bazen

Nakon opuštanja i odmora od parne i finske saune, preporuča se opuštajuće plivanje u bazenu. Plivanje donosi brojne zdravstvene dobrobiti, te je jedna od glavnih prednosti plivanja aktivaciju velikog broja mišića.

Prikladno je za sve osobe, bez obzira na tjelesnu težinu, zahvaljujući manjem opterećenju zglobova u usporedbi s drugim sportovima.

 Plivanjem ćete opustiti um te biti spremi za neki od SPA tretmana kao što su masaža, tretman tijela ili lica.

Osoba se masira na plaži

5. Masaža

Masaža izaziva otvaranje pora i membrana u tkivima što omogućava nutrijentima da prodru u tkivo. Masažom se iz tkiva izbacuju nakupljeni toksini poput mliječne kiseline, a pojačava se dostup kisika mišićima i nutrijenata koji pomažu u oporavku.

Redovita masaža ublažava stres uzrokovan brojnim obavezama vezanim za posao i obiteljske obveze te djeluje umirujuće i opuštajuće. Sama masaža najčešće traje do 60 minuta, a po potrebi, ovisno o vrsti masaže, može trajati i dulje.

Svakako preporučamo da rezervirate Vaš termin za masažu već danas na spa@crvena-luka.hr

Svijeće i ukrasno kamenje

7. Savjeti i upute

💮 Prije ulaska u saunu, preporučuje se tuširanje.

💮 Preporuča se sjediti ili ležati na klupi u sauni uz korištenje ručnika

💮 Nakon saune obavezno je hlađenje tijela

💮 Važno je piti dovoljno vode tijekom i nakon boravka u sauni.

💮 Osobe koje imaju zdravstvene probleme, trebaju se posavjetovati s liječnikom prije korištenja sauna

 

Osluškujte svoje tijelo i ne idite van svojih mogućnosti

© 2019 Crvena Luka Resort | Izrada Nove vibracije