Izbornik Provjeri dostupnost

Podvodni svijet Crvene Luke

Kristalno čisto plavo more uvale Crvena Luka pruža izvrsnu priliku za istraživanje čarobnog podmorja. Pripremite svoju opremu za ronjenje ili unajmite kod naših partnera kako biste istražili bogati podvodni svijet Crvena Luka Resorta

Saznajte više o najimpresivnijim morskim stvorenjima naše uvale:

1. Periska

 

Školjka periska je najveća školjka na Jadranu i Mediteranu. Živi u pijesku na dubinama od 2 do 30 metara. Često ju možemo pronaći kako se skriva i u morskoj travi. Zanimljivo je da se unutar školjke ponekad mogu naći biseri 🤩.

Zaštićena je na cijelom Jadranu i Mediteranu, pa je ronjenje i micanje ove školjke s morskog dna strogo zabranjeno. Ukoliko istražujete podmorje Crvene Luke, uz malo sreće, školjke periske možete vidjeti i u našoj uvali te su jedan od znakova čistoće mora.

2. Morski rak

 

Sitni, ali plahi rakovi uobičajeni su u plitkoj vodi i hrana su za ribe i lignje. Neki se kriju među stijenama ili u pijesku dok neki puze uz obalu.

Većina ovih rakova je vrlo male građe, ali ih je lako pronaći na plaži.

3. Hobotnica

 

Jadranska hobotnica je najveći glavonožac u Jadranu. Inteligentne, sramežljive i maštovite, imaju fascinantan mozak i među najinteligentnijim su bićima u moru.

Hobotnice su također i majstori prerušavanja te umjetnici bijega; stoga morate imati dobro oko da biste uočili ovo neobično morsko stvorenje na obali.

4. Morski jež

 

Morski ježinci su okrugla, bodljikava morska stvorenja koja se nalaze duž obale. Predznak su čistog mora i stoga ih ima i u našoj uvali, ali najviše u kamenitom dijelu plaže.

Iako u našoj uvali nema opasnih morskih stvorenja, može biti vrlo bolno ako slučajno zagazite na ježa. Stoga preporučamo korištenje gumenih sandala za zaštitu stopala od ježevih bodlji.

5. Morska zvijezda

 

Morske zvijezde su prekrasna morska stvorenja koja dolaze u raznim bojama, oblicima i veličinama. Mogu regenerirati izgubljene udove i uloviti veliki plijen svojim neobičnim načinom lova.

Ako budete imali sreće, možda ćete pronaći morsku zvijezdu koja se skriva ispod morskih algi ili se čvrsto prijanja za stijene.

© 2019 Crvena Luka Resort | Izrada Nove vibracije